Når jeg skriver, går jeg nogle gange i stå. Jeg kigger ud i luften. Jeg kigger på det, jeg har skrevet. Og det er lige som om, at det, der står der, ikke er det rigtige. Ikke favner det jeg vil sige, eller ikke beskriver det klart nok, så min læser vil kunne føle det.

De syv chakraer

Det er farligt at gå i stå, når man skriver. Eller er det? Jeg tror på, at der er en mening med, at vi en gang i mellem går i stå, når vi skriver. At det er en måde, hvorpå vores vores krop og bevidsthed fortæller os, at vi mangler noget i det, vi forsøger at indfange. Når vi går i stå, er det fordi, vi skal finde en anden vej. Og der er altid mange veje at følge, når vi skriver.

En mindful metode til at finde den rigtige vej, handler om at mærke efter og være 100 % tilstede i forbindelsen mellem skriften og bevidstheden. Når du går i stå, har du syv chakraer at mærke efter i. Det handler ikke bare om at finde de rigtige ord, men om at forstå, at du er en person med mange sider og oplevelser, som har indflydelse på det, du skriver. Prøv det. Der er altid en anden vej, og måske er det den rigtige.

 

Her får du en introduktion til de syv hovedchakraer:

Rodchakra

Rodchakraet repræsenterer, hvordan du er grounded i verden. Det er funderet i din familie og i dine omgivelser og forbinder dig til den fysiske verden. Dette chakra fortæller noget om din fysiske sikkerhed, din tryghed og din overlevelse i verden. Mærk efter her, hvordan du klarer dig i verden, og hvordan verden indvirker på dig.

Brug dig selv og din egen forbindelse til den fysiske verden til at gøre dine karakterer hele og troværdige. Til at gøre dem komplekse og nuancerede. Hvordan klarer din karakter sig i verden? Føler han eller hun sig tryg og sikker, eller er der en ubalance, der gør, at karakteren føler det fysiske liv som en overlevelseskamp? Brug dette chakra til at kanalisere dine tanker i den rigtige retning, så du “mærker”, hvad du skal skrive.

 

Sakralchakra

Sakralchakraet repræsenterer dit seksuelle jeg. Det har med styrke og magt i den fysiske verden at gøre – både den økonomiske og den seksuelle. Man kalder også dette chakra for centeret for lyst, spontanitet og livsglæde. Chakraet reflekterer spørgsmålet omkring, hvad det at være et seksuelt jeg, betyder for dig. Hvad betyder sexlivet for dig, og hvad er dine holdninger til det? De nære relationer til andre mennesker? Hvad har du af seksuelle erfaringer i bagagen? Dårlige oplevelser eller overgreb? Gode oplevelser?

Brug dette chakra til at sætte dig ind i karakterens forståelse af sig selv som et seksuelt væsen i verden. Er der seksuelle oplevelser, der præger personens verdenssyn, måde at forholde sig til andre mennesker på og indgå i forhold?

 

Solarplexuschakra

Solar plexus-chakraet repræsenterer dit selvværd og evne til at tage kontrol over dit eget liv. Dette chakra er din mentale bevidsthed, som er forbundet med din mentale energi. Hvordan tænker og føler du om dig selv? Hvor højt et selvværd har du?

Brug dette chakra til at mærke efter graden af din karakters viljestyrke og hvordan personens ego udspiller sig. Er det en person som lærer af sine oplevelser eller det en person som er fanget i sine egne ideosynkrasier? Er personens tanker tågede, så det er vanskeligt eller måske ligefrem umuligt for personen at træffe beslutninger?

 

Hjertechakraet

Hjertechakraet er der, hvor du forbindes til alle dine følelser. Det er det sted, som giver dig tilladelse til at elske og give uden bindinger. Det er også det energicenter i dig, som integrerer din fysiske virkelighed med din spirituelle forbindelse. Spørg dit selv, hvem der kontrollerer dit hjerte? Accepterer du dig selv, som du er eller mangler du kærlighed til dig selv?

I forhold til dine karakterer kan du i dette perspektiv kigge på, om de føler sig værdige til at leve livet fuldt ud med alt, hvad det indebærer? Eller mangler de en frihed i deres liv? Frygter de at blive afvist eller forladt? Hvad er deres følelser bundet op på?

 

Halschakraet

Halschakraet repræsenterer kroppens kommunikationscenter. Det er det energicenter, som håndterer alle de budskaber og meddelelser, som går ind og ud af kroppen. Det er her følelser kan ophobe sig, hvis de ikke får lov at komme ud, og det handler derfor om, hvordan vi udtrykker os i relation til vores viljestyrke. Kan du give stemme til din indre vilje? Er du i stand til at udtrykke dig selv og det, du tror på?

Mærk efter i dette chakra for at forstå din karakters kommunikationsveje. Holder personen ting tilbage? Kan personen stole på andre uden tvivl? Er personen sky og har svært ved at udtrykke sig? Føl dig frem til, hvordan personens energicenter er for kommunikationen.

 

Det tredje øje-chakra

Det tredje øje-chakraet repræsenterer din intuitive intelligens. Det handler om din evne til at tænke, se og skabe overblik. Det er det energicenter, som har en føler til den universelle bevidsthed, og gennem “det tredje øje” kan de se tingene med et klarsyn. Hvilken visdom tilbyder du verden? Har du en sjette sans’ fornemmelse af verden?

Brug dette chakra til at mærke, om din karakter stoler på sin egen intuition og sin egen indsigt i verden? Kan personen give slip på frygt og angst eller bliver han/hun hængende i negative tanker? Er der harmoni mellem personens forestillinger og virkeligheden?

 

Kronechakra

Kronechakraet repræsenterer din spirituelle forbindelse. Det er her, du forbindes med kosmos, så du kan nå dit højeste potentiale. Hvad tror du på i forhold til guddommelighed og meningen med dit liv? Hvad er dit kald? Hvorfor laver du det, du gør?

Undersøg, om dine karakterer har tillid til universet og spiritualiteten. Tror de på en højere mening med livet? Har de et højere kald?

 

Brug de syv chakra, hver gang, du føler, du går i stå i din skrivning og se, om du ikke kan finde en anden vej ved at mærke efter.

God skrivelyst – og del gerne gode skriveoplevelser med brug af de syv chakra i kommentarfeltet.

 


4 thoughts on “Brug de syv chakra til mindful skrivning

    • Dejligt at høre, Betina. Ja, man kan næsten sige, at kronechakraet er det man i oldtiden kaldte for muserne. Allerede dengang vidste man, at inspirationen kommer fra universet, når bare man åbner sig for det. Tak fordi du deler.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>