The Art of Being Yourself

“If you don’t have room in your living room for an elephant, please don’t make friends with the elephant trainer.”

Med dette citat fra sufi-mystikken, indleder Caroline McHugh sin indsigtsfulde bog om kunsten at være sig selv, Never Not a Lonely Moon. En bog, som på alle måder sætter dig i gang med at lede efter dig selv eller rettere lave det, hun kalder et YOU-TURN. For i følge Caroline McHugh har du aldrig været forsvundet, du har altid været der, men det er vigtigt, du både ser dig selv, som den du er, og anerkender, hvem du er. Og budskabet er, at vi alle er født komplette.

Det handler om dig

Vær så meget dig selv, som du overhovedet kan

I stedet for at være en farveløs imitation eller faksimileudgave af det, du gerne vil være eller det, som andre er, skal du være fuldt ud dig selv, the you-est (you) you can be.

Caroline McHugh deler gavmildt ud af sin egen historie, selv om hun pointerer, at bogen ikke handler om hende, men om dig, ligesom bogens indhold skal ses som en gave og ikke et dogme.

Lav et You-turn

Bogen formidler sit budskab i en lækker indpakning, og selvom den hurtigt er læst, vækker den eftertanke. Bogen er vel nærmest en slags proces i sig selv, hvor Caroline McHugh tager dig i hånden på din rejse frem mod dig selv. Det gør hun i tre dele: Ved at dele sin egen personlige rejse, gennem en model, og gennem praktisk øvelse.

Helt konkret er bogen bygget op omkring citater, spørgsmål, personlige fortællinger, æstetiske billeder, der emmer af betydning, og en model, man kan arbejde efter. Modellen kalder hun the interiority complex og handler om at nå fra, hvad andre tænker om dig, til hvad du gerne vil have, de skal tænke om dig, til hvad du tænker om dig selv og helt ind til dig selv, hvor du bare er dig. Hvor der er ingen, der tænker, men hvor du er bare er dig selv i din mest naturlige tilstand.

The interiority complex

Hvordan finder man sig selv?

Så tænker du nok: Og hvordan når man så derind? Sådan tænkte jeg også. For hvordan finder man egentlig ud af, hvem man selv er? Er det så simpelt, at man ved det, efter man har læst en bog? Det tror jeg ikke, men bogen giver i den praktiske del nogle redskaber og stiller dig de rigtige spørgsmål til at få dig godt på vej hen mod dig selv.

Det handler om at finde at finde sin you-ness

Det handler om at finde sin indre kilde og lade den flyde, at komme i flow

Det handler om at give slip på de ting, der stopper flow’et

Det handler om at give og tilgive, være venlig

Det handler om identitet

Og hvorfor er det her så vigtigt? Fordi vi mennesker rummer en drivkraft hen i mod at være den mest autentiske, hele og fuldstændige udgave af dig selv. Fordi en organisations kultur aldrig er mere end produktet af hver persons ånd og virke. Fordi vi kan udvirke mirakler, når vi er i fuldstændig harmoni med, hvem vi er. At være os selv er det eneste sande sted i livet, hvor vi ikke skal konkurrere med andre. Tværtimod.

Never Not a Lonely Moon

Find dit ord

Det, der inspirerede mig mest i bogen, er hendes forslag til at finde et ord for hvert år, som bliver for al aktivitet det pågældende år. For vi bliver det, vi gør, og derfor har vi også mulighed for at forme os selv og blive den, vi gerne vil være. Caroline McHugh forklarer med et Buddha-citat:

“The thought manifests as the word; the word manifests as the deed; the deed develops into habit; and habit hardens into character.”

Jeg har allerede fundet mit ord for det næste ord. Ved du, hvad dit skal være?

Kunsten at være sig selv

 

 


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>