Lyt til hjertetDet startede med, at jeg begyndte at tage min skrivning seriøst. Jeg har skrevet hele mit liv på alt muligt og har, siden jeg var lille, vidst, at det var det, jeg skulle i mit liv: Skrive. Men af uforståelige årsager blev jeg ved med at at tilsidesætte min skrivning for at gøre alt muligt andet. Noget gav god mening, mens andet overhovedet ikke gav mening.

Hvorfor gør vi ikke det, vi gerne vil?

Da jeg læste litteraturvidenskab, læste jeg Biblen som et værk, der har haft stor indflydelse på stort set al litteratur i mere eller mindre grad. Der er én ting, som jeg særligt husker at have læst, fra Paulus’ brev til romerne i Det nye testamente.

Det lyder sådan her:

“For jeg forstår ikke mine handlinger. Det jeg vil, det gør jeg ikke, og det, jeg hader, det gør jeg.  (…) Viljen har jeg, men udføre det gode kan jeg ikke. For det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg. Men når jeg gør det, jeg ikke vil, er det ikke længere mig, der handler, men synden, som bor i mig.”

Hvis jeg læser dette citat i en mere moderne kontekst og skifter nogle af ordene ud, så fortæller indholdet lige præcis, hvad det er for en følelse, jeg har gået rundt med i flere år. En følelse af at ignorere, hvad mit hjerte hviskede til mig hele tiden, og som jeg i virkeligheden kunne mærke var det rigtige, hver gang jeg gjorde, som det sagde, jeg skulle. Og alligevel gjorde jeg det meste af tiden noget andet.

Måske kender du det i forhold til, at det lige pludseligt er utrolig vigtigt at få gjort rent, selv om dit hjerte fortæller dig, at du burde sætte dig ned og skrive til din ven, besøge din mor eller læse med dit barn. Nogle gange gør vi bare nogle ting, som ikke giver mening, som vi ikke kan argumentere for, hvorfor vi gør frem for noget andet. Nogle gange, alt for mange gange, lukker vi ørerne og glemmer at lytte til, hvad vores hjerte fortæller os.

Det onde” er måske lidt overdrevet i en moderne fortolkning, måske skal det snarere læses som dét, der ikke fører hen mod noget, en forkert vej eller at være på afveje. Ikke desto mindre handler det om vilje og om at gøre. Og hvor er det bare vigtigt, vi ikke blot har viljen, men også udfører den. At vi gør det, som vores hjerte fortæller os.

For hjertet taler altid sandt.

Hvad mit hjerte fortalte mig

Mit hjerte fortalte mig, at jeg skulle skrive, og da jeg sådan for alvor begyndte at lytte til det, var det som om, at alting omkring mig begyndte at tale i samme sprog som mit hjerte. Lidt lige som når man er gravid og man ser barnevogne alle steder.

Jeg tog først på det ene skrivekursus, så det næste. Jeg købte bøger om skrivning, læste om at skrive, drømte om at skrive, så historier alle vegne,

Så begyndte jeg at arbejde med det. Jeg købte en stor Moleskine med blankt papir, som jeg begyndte at gøre notater i. Bogen voksede. Jeg lavede personkarakteristikker, udviklingsbaner, outline, struktur og sceneopbygning. Jeg skrev en synopsis, jeg lånte bøger på biblioteket om tidligere tider, jeg snakkede med mennesker, jeg hørte historier, og jeg omsatte følelser til ord.

Lyt til dit indre

Nu skriver jeg på min bog

Nu er jeg godt i gang med min bog. Jeg har forberedt mig hele livet og rent praktisk de sidste to år, hvor jeg har lavet alt forarbejdet til at skulle skrive den. Og 2015 skal være året, hvor jeg skriver min bog færdig.

Derfor sagde jeg mit job op til årsskiftet. Så jeg kunne give mig selv den tid og den frihed, der skal til for at kunne skrive bogen. For nu er jeg der, hvor jeg ikke kan ignorere mit hjerte længere, hvor jeg har taget en aktiv beslutning om at gøre det gode, og hvor bogen decideret kalder på mig.

Jeg håber, du har lyst til at følge min proces med bogen her.


14 thoughts on “Følg dit hjerte

 1. Kære Trine … Thumps up for din beslutning. Jeg glæder mig til at følge dig på Bloggen. Jeg har også ENDELIGT fulgt mit hjerte: går på efterløn pr. 1/10 og glæder mig til at MALE på fuld tid! Knus fra Linda

  • Hej Linda

   1000 tak! Dejligt, du vil følge med på bloggen :-)

   Og hvor er jeg glad for at høre, at du til efteråret endelig kan følge dit hjerte og dyrke din lidenskab på fuld tid. Det glæder jeg mig til at følge med i. Jeg har jo set nogle af dine billeder, og talentet er der jo ingen tvivl om, du er meget dygtig. Tillykke og held og lykke med det.

   Kærlig hilsen Trine

 2. Hej Trine…

  Tak for sidst! … Spændende at følge dig og din skriveproces…

  Stort knus fra Ole (Malta-turen)

  • Hej Ole

   Selv tak – en fantastisk rejse til hjerteøen Malta!

   Glæder mig meget over, at du har lyst til at følge med i min skriveproces.

   Stort knus tilbage fra Trine

 3. Flot formuleret og godt gået. Rigtig god arbejdslyst og god vind med din kommende bog. Ser meget frem til at læse den☺

 4. Godt at du følger dit hjerte og gør det, der er godt for dig. Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke og glæder mig til at følge med i det. Mange hilsner fra Margit

  • Kære Margit

   1000 tak skal du have. Det føles så godt og rigtigt.

   Dejligt, at du vil følge med :-)

   Kærlig hilsen Trine

  • Kære Janni

   Det er jeg da virkelig glad for at høre. Tak for tilliden og opbakningen.

   Stort smil tilbage :-)

   Kærlig hilsen Trine

 5. Hej Trine
  Stor respekt fra mig. Du er modig og mod er en vigtig faktor i livet. Jan fortalte mig om det du er optaget af til Kurts reception og det er bare godt gået

  • Hej Kirsten

   Tak for de dejlige og opmuntrende ord. Ja tænk, at det nogle gange kræver så stort et mod at lytte til sig selv og beslutte sig for at følge sit hjerte :-)

   Kærlig hilsen Trine

 6. Trine, hvor er det bare rigtigt! Hvor er det modigt – jeg vil glæde mig til at købe et signeret eksemplar. Farmand burde flyve rundt i haven og få græsset slået – men pigerne råbte, gyng mig far og så gjorde vi sgu det istedet ;-) Følg dit hjerte, selvom andre siger noget andet, tro på det og det lykkes. Chef i egen whiskybiks

  • Hej Henrik

   Tak :-) Lige præcis – hvor skal vi bare være bedre til at gøre “det gode” frem for bare pligt. Sikke et godt eksempel. Som bliver til et øjeblik, du aldrig glemmer.
   Jeg vil glæde mig til at signere dit eksemplar :-)

   Kh Trine

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>