Love letters

Hvordan oversætter jeg dette begreb? Kærestebreve? Kærlighedsbreve? Kærlighedserklæringer (på skrift)?

Det engelske ord love letters rummer så mange nuancer og billeder, som ikke kan indfanges i det danske sprog. Love = kærlighed. Letters = breve eller bogstaver. Love letters = bogstaver fyldt med kærlighed eller breve, som rummer kærlighed.

Love letters er kærlighedserklæringer

Kærlighed til livet

Kærlighed er bredt og altfavnende. Kærlighed er ikke kun til den eneste ene, men til alle de nære personer i ens liv. Til alle de ting, tanker, læsninger, samtaler, lærdomme og historier, som giver livet mening for den enkelte. Som gør livet værdifuldt. Vi kan elske vores børn, men vi kan også elske et digt, fordi den tilfører vores liv noget.

Følelser på spil

Jeg tror, det er en menneskelig trang at udtrykke sig. At fortælle, når vi er begejstrede, forelskede, når vores følelser er på spil og former vores verden.

Tænk på alle de kærlighedsbreve, der er blevet skrevet i tidens løb, hvisket under dynerne, læst bag et vindue, eksklameret i en samtale.


Hvorfor skrive love letters?

Breve bygger bro og skaber nærhed. De indeholder en varme og nærhed, som bringer mennesker tættere på hinanden, opbygger relationer, selv om mennesker befinder sig to forskellige steder.

Det er det, breve kan, de skaber nærhed, nedbryder afstande og gør os fælles om følelser, oplevelser og beretninger.

Skriv med ærlighed

Love letters skal skrives med ærlighed. Det er ikke nødvendigvis positive formuleringer og vidunderlige sprogblomster, men en undersøgelse af os selv, dybt i os selv. Kærlighedserklæringer skal komme fra hjertet, men også undersøge følelsen. Hvad er det, der får os til at føle sådan? Hvad er det for nogle forbindelser, der bliver skabt i os?

Find ind til dig selv

Jeg tror, det er vigtigt at fortælle, når noget begejstrer os, at dele det gode vi oplever, når vores verden synes større, når vores liv giver mening. Og et love letter kan fungere som et dybt åndedrag – det løsner i brystet, gør os i stand til at trække vejret og bringer os tættere på os selv og andre. Der er jo en grund til at ordet kærlighed indgår i begrebet – og her tænker jeg både til én selv, til andre og til alt det, der begejstrer.

Her på bloggen vil du fremover kunne læse mine kærlighedserklæringer til litteratur, til kunst og skrivekunst, til andre blogs, til fortællinger og meget mere. Og jeg håber, du vil følge med og lade dig inspirere.


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>