Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst en bog, som har fået mig til både at skrige af grin og hulke af gråd. Mig før dig af Jojo Moyes er en af de mest vidunderlige bøger, jeg har læst længe, og jeg kan kun anbefale den til alle, som kan lide at blive berørt af litteraturen.

Det bedste ved Mig før dig:

 • Historien tryllebinder simpelthen læseren
 • Behandler et tabu-område og gør det fint
 • Den rammer hele følelsesregistret og får læseren til både at grine og græde

Det værste ved Mig før dig:

 • Skrevet i et sprog, som kan virke lidt teenage-agtigt  – især i begyndelsen
 • At den slutter

Mig før dig af Jojo Moyes

Livet forandres

Will Traynor bliver i 2007 ramt af en motorcykel på gaden i London, hvilket efterlader ham lam fra halsen og ned. Han må se i øjnene, at han vil komme til at tilbringe resten af livet i en kørestol, og at kroppen højst sandsynligt kun vil få det værre med tiden.

Et par år efter mister Lou sit gode og trygge arbejde på The Buttered Bun, da ejeren beslutter at lukke caféen, og eftersom familien har brug for hendes indtjening, må hun finde sig et nyt arbejde hurtigst mulig. Men Lou bor i en lille by, og der er ikke ret meget arbejde at få som ufaglært 26-årig. Efter et par forsøg på bl.a. McDonald’s og en kyllingefabrik, søger hun stillingen som handicapmedhjælper hos den velhavende familie Traynor – og får det. Ikke på grund af sine kvalifikationer, som hun senere finder ud af, men på grund af sin positive og snakkesaglige personlighed.

Det viser sig nemlig, at Will har besluttet sig til ikke at ville fortsætte livet, og det bliver nu Lous opgave at få ham til at skifte mening. Et helt andet job end det, hun havde regnet med. Et job, der forandrer hendes liv.

Jojo Moyes' gennembrudsroman

Bogen gør indtryk

Bogen er sådan en, der vokser inden i én, og en af de bøger, man aldrig rigtig glemmer igen. Den gør virkelig indtryk. Jeg tror, det skyldes, at det handler om forholdet mellem en tetraplegiker og en ganske almindelig pige; en historie, som sjældent bliver fortalt.

Romanen fortælles hovedsagligt fra Lous synsvinkel i første person, hvilket gør, at man som læser lever sig helt ind i historien. Ind i mellem får vi andres synsvinkel (dog ikke Wills), men jeg oplever det mest som irriterende brud på historien. Jeg vil ikke ud af Lous tanker og følelser, jeg vil blive der.

Læs Mig før dig – du vil ikke kunne lægge den fra dig

Det er en bog, der virkelig kan anbefales. Når først du går i gang med den, får du meget svært ved at lægge den fra dig, og historien følger dig overalt. Læs den!
Mig før dig er Jojo Moyes’ store litterære gennembrud i England. Hun har skrevet 10 romaner, men det er først med denne, at hun er nået bredt ud. Filmrettighederne er solgt, så mon ikke vi snart kan se romanen på film?

Skriv gerne en kommentar, hvis du har læst bogen. Jeg ville elske at høre din mening om den.


A little more about Trine Ellegaard...


2 thoughts on “Mig før dig af Jojo Moyes

  • Hej Dorthe
   Er glad for at høre fra en åndsfælle i forhold til Jojo Moyes’ bog “Mig før dig”. Det ER bare en god bog. Hun har lige udgivet en ny roman, som hedder “Det sidste brev fra din elsker”. Jeg har ikke læst den endnu, men den skulle efter sigende være næsten endnu bedre end “Mig før dig”. Hvis du er på Instagram kan du evt. følge min profil der: @bookchallenge, hvor jeg bl.a. anbefaler bøger (flere end på bloggen). Fortsat god læselyst!

   Mange hilsner Trine

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>